Over Geny

Graag stel ik mij even voor

Vanaf 1996 ontwerp ik traktaties waarvan je er een groot aantal in deze webshop aantreft. Het idee om voor dit beroep te kiezen ontstond toen mijn oudste kinderen op de basisschool zaten. In die periode werd ik vaak gevraagd om workshops en ouderavonden te houden over kindertraktaties. Er bleek een enorme behoefte te bestaan aan eenvoudige en originele ideeën voor kindertraktaties. Ik kreeg bekendheid op dit gebied vanwege mijn boeken en de columns in het tijdschrift J/M.

Mijn eerste boek verscheen onder de naam Geny Soeteman in 1999. Al snel daarna werd ik de vaste colomnist voor  het (toen nog) maandblad J/M. Voor hen verzorgde ik 9 jaar lang elke maand de rubriek ‘Trakteren’ en een aantal jaren de rubriek ‘Kinderfeestje’. J/M is nu online nog te lezen. Verder werkte ik mee aan specials over traktaties en kinderfeestjes. De rubrieken waren in die periode goed gelezen items. Ook voor andere bladen, waaronder Groter Groeien, heb ik mogen schrijven. Voor het blad Ook! ontwierp ik een poppenkast met vier verschillende daken. Het artikel was een groot succes.

Mijn bekendheid werd versterkt door acht boeken die onder mijn naam verschenen. Behalve over traktaties schreef ik ook over kinderfeestjes, schminken en verkleden en het boek Party Snack.

Het schrijven en ontwerpen hebben mij altijd veel plezier gegeven. De reeks illustraties, flyers, bouwplaten en posters zijn intussen niet meer te tellen. Dit had ik waarschijnlijk niet voor elkaar gekregen zonder de fijne reacties van volwassenen en kinderen die mijn werk waarderen.

Lange tijd combineerde ik dit werk met de opvoeding van mijn drie kinderen. Ook door hen werd ik geïnspireerd voor ideeën voor nieuwe boeken en ontwerpen.

Mijn affiniteit met kinderen bleek ook uit de keuze voor de Opleidingsschool voor kleuterleidsters eind jaren 70. Kleuterjuf werd ik niet, maar ik werkte later wel jaren met peuters die nog zo heerlijk vrij mochten spelen. Een van mijn hobby’s was poppenkast voorstellingen schrijven en uitvoeren, van pop tot decor tot spel, waarbij ik soms zelf als levende versie van de pop tevoorschijn kwam.

Het ontwerpen gaat me goed af mede door de creatieve opleidingen die ik volgende de CIMEB in Zwolle en Hogeschool voor Kunsten Utrecht, alwaar ik grafische vormgeving studeerde.

Daarnaast heb ik een passie voor dansen en mensen samen brengen. Ik geef dan ook dansles, in de vorm van biodanza: een hele bijzondere en vrije manier om te dansen en contact en plezier te maken. Hiervoor volgde ik de vier jarige beroepsopleiding tot biodanzadocent.

En tot op de dag van vandaag zie ik nog steeds de behoefte aan originele kindertraktaties. Heel veel ouders willen hun kind laten schitteren met een verrassende traktatie. Dat geeft mij natuurlijk weer een heerlijk gevoel. Zolang die belangstelling er is zal ik doorgaan met mijn werk als specialist van verrassende kindertraktaties.

Foto: Wat een wereld!